Op woensdagavond 4 mei om 20.00 uur herdenken we bij de gedenknaald in Hoogland alle oorlogsslachtoffers.
We nodigen iedereen – ook kinderen – uit om bij deze herdenking te zijn.

Voorafgaand aan de herdenking is er een Oecumenische dienst in de Inham aan de Hamseweg. Voorganger is dominee Anna Walsma. De dienst begint om 19.00 uur en eindigt rond 19.45 uur.

De kerkgangers lopen na de dienst in de Inham in een stoet achter de trommelaars aan naar de gedenknaald in Hoogland. 20.00 uur start het Taptoe signaal, gevolgd door twee minuten stilte. Om 20.02 uur klinkt het Wilhelmus door muziekvereniging Sint Caecilia en de koren St. Martinus, Hooglands Volkoren en Over Land en Zee. Daarna worden kransen gelegd.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Gedenknaald in Hoogland

> Achtergrondinformatie

Herdenken met kinderen

Het Oranjecomité Hoogland wil de herinnering aan de (gevolgen van de) Tweede Wereldoorlog door blijven geven aan de volgende generatie. Daarom betrekken we kinderen uit Hoogland en Hooglanderveen bij de Dodenherdenking. We organiseren elk jaar een projectweek samen met een groep van een basisschool. De leerlingen van deze groep hebben een speciale rol tijdens de herdenking op 4 mei.

Adopteer een monument

Het Oranjecomité Hoogland neemt deel aan het project ‘Adopteer een Monument’ van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De gedenknaald in Hoogland wordt iedere jaar door een andere basisschool geadopteerd. Dit jaar is de gedenknaald geadopteerd door de Berkenschool uit Hoogland.