Op donderdagavond 4 mei om 20.00 uur hebben we bij de gedenknaald in Hoogland alle oorlogsslachtoffers herdacht. Voorafgaand aan de herdenking was er een Oecumenische dienst in de Inham aan de Hamseweg. De dienst begon om 19.00 uur en eindigde rond 19.45 uur. De kerkgangers liepen na de dienst in de Inham, in een stoet achter de trommelaars aan naar de gedenknaald in Hoogland.

Programma

Het Taptoe signaal startte om 20.00 uur, gevolgd door twee minuten stilte. Om 20.02 uur speelde muziekvereniging Sint Caecilia het Wilhelmus samen met verschillende koren uit Hoogland en Hooglanderveen. Daarna werd een aantal kransen gelegd.

Programma

Groep 8 van basisschool De Biezen heeft een zelfgeschreven gedicht voorgedragen. Gerard Hilhorst uit Hoogland deed een voordracht. Daarna werden de namen op de gedenknaald voorgelezen en konden er bloemen bij de gedenknaald worden gelegd.

Tijdelijke wegafsluiting

Tijdens de herdenking op 4 mei zijn de wegen rond de rotonde ter hoogte van de gedenknaald afgesloten voor verkeer.

> Bekijk hier de plattegrond van de 4 mei herdenking

Herdenken met kinderen

Het Oranjecomité Hoogland wil de herinnering aan de (gevolgen van de) Tweede Wereldoorlog door blijven geven aan de volgende generatie. Daarom betrekken we kinderen uit Hoogland en Hooglanderveen bij de Dodenherdenking. We organiseren elk jaar een projectweek samen met een groep van een basisschool. De leerlingen van deze groep hebben een speciale rol tijdens de herdenking op 4 mei.

Adopteer een monument

Het Oranjecomité Hoogland neemt deel aan het project ‘Adopteer een Monument’ van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De gedenknaald in Hoogland wordt iedere jaar door een andere basisschool geadopteerd. Dit jaar is de gedenknaald geadopteerd door de Berkenschool uit Hoogland.