Het Oranjecomité Hoogland heeft besloten een Archiefcommissie op te richten. In deze commissie zullen Johan Nieuwenburg en Henk van Hamersveld zitting nemen. Doel van de Archiefcommissie is om alle verenigingsadministratie, in de ruimste zin van het woord, van diverse bestuur- of commissiefunctionarissen onder te brengen in één archief om zo de historische waarde ervan te bewaren.

De Archiefcommissie gaat tevens uitzoeken wanneer Oranjevereniging Hoogland officieel is opgericht en wie de initiatiefnemers waren. Verder wordt uitgezocht wanneer de eerste activiteiten ten behoeve van Koninginnedag in Hoogland hebben plaatsgevonden.

OPROEP:

Wie kan ons helpen aan namen van personen die betrokken zijn geweest bij de oprichting in 1955 en de bestuurders uit de jaren van oprichting tot de beginjaren ’70 (vorige eeuw)?

We zoeken ook oude foto’s, krantenberichten of ander materiaal met betrekking tot Koninginnedag in Hoogland? Heb je dat en wil je dat met ons delen? Mail dan naar info@oranjecomitehoogland.nl