Goede doel 2018

Goede doel 20182019-02-14T02:00:33+00:00

Hooglandse Maatjes

Vorig jaar hebben we aandacht besteed aan de Hooglandse Maatjes: vrijwilligers die vooral de oudere inwoners van Hoogland hulp en ondersteuning bieden.

De Hooglandse Maatjes brengen mensen met elkaar in contact door middel van activiteiten. Ze bieden ook praktische hulp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klusje in huis of in de tuin, mee naar de dokter of naar het ziekenhuis, boodschappen doen bij ziekte of een wandelingetje maken. 

Als je ouder wordt en niet meer deelneemt aan het arbeidsproces, dan wordt je vertrouwde kring vaak kleiner. Vooral als je gezondheid minder wordt of je partner komt te overlijden of familie en vrienden wegvallen. Hulp vragen is lang niet altijd gemakkelijk. Maar het lucht altijd op als je toch om hulp vraagt en er een oplossing voor je probleem gezocht en gevonden wordt.

De motivatie van de Hooglandse Maatjes is omzien naar elkaar. We hebben elkaar nodig voor hulp, maar ook voor gezelligheid en vriendschap.

De werkgroep Hooglandse Maatjes is altijd op zoek naar mensen die graag iets voor anderen willen doen. Heb je interesse om een Hooglands Maatje te worden? Kijk dan op www.wijkbeheerhoogland.nl/hooglandse-maatjes.

Op Koningsdag staan de Hooglandse Maatjes met een stand op het terrein van de Eemruiters.


Appeltjes van Oranje

In samenwerking met de stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum bezorgen we elk jaar op 26 april een paar kisten met sinaasappels bij het Meander Medisch Centrum aan de Maatweg.

Een kleine Oranjetraktatie voor iedereen die in het ziekenhuis verblijft en voor de mensen die er werken.