In de persconferentie van 23 maart 2020 zijn door minister-president Mark Rutte aangescherpte maatregelen aangekondigd in de aanpak van het coronavirus. Een van de maatregelen is een verbod op vergunningplichtige evenementen tot 1 juni, ongeacht het aantal deelnemers. Dit betekent dat onze geplande activiteiten op Koningsavond, Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag niet kunnen doorgaan. Hoe spijtig dat ook is, de gezondheid van ons allemaal is op dit moment het belangrijkste.

We proberen alle kosten en investeringen dit jaar voor Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag te beperken. Dat lukt niet in alle gevallen, maar dat is niet anders. Op landelijk niveau wordt nog gekeken of deze evenementen helemaal niet meer doorgaan in 2020 of dat ze later in het jaar (in welke vorm dan ook) worden georganiseerd. Als bestuur van het Oranjecomité Hoogland blijven wij de landelijke ontwikkelingen volgen om hier mogelijk op aan te haken.

We danken in elk geval onze sponsoren, partners en vrijwilligers voor hun toezegging om ons dit jaar te ondersteunen bij onze festiviteiten. Ook onze commissieleden bedanken we voor hun inzet tot nu toe. We hopen later in het jaar of volgend jaar alsnog een beroep op hen te mogen doen.

Verder heeft het bestuur van het Oranjecomité Hoogland besloten om dit jaar GEEN donateursbijdrage te innen bij onze vaste donateurs. De automatische incasso voor de jaarlijkse donateursbijdrage is niet geïncasseerd. Als we onze festiviteiten later dit jaar of volgend jaar weer organiseren, hopen we alsnog op hun bijdrage.

Voor nu wensen we iedereen heel veel sterkte en gezondheid in deze bijzondere tijd.

Namens het bestuur van het Oranjecomité Hoogland