Op dinsdag 5 mei 2020 organiseert het Oranjecomité Hoogland een groot Bevrijdingsfeest in Hoogland in het teken van 75 jaar vrijheid. Het feest start met een estafetteloop waarbij het bevrijdingsvuur wordt opgehaald op het 5 Mei Plein in Wageningen. Op dit plein werden 75 jaar geleden de voorwaarden voor de capitulatie van de Duitse bezetter voorgelezen. Doe jij mee met deze bevrijdingsvuur estafette?

Van Wageningen naar Hoogland
In de nacht van 4 op 5 mei legt een aantal hardlopers in estafettevorm een afstand van 41 km af met het bevrijdingsvuur. De groep start rond 00.30 uur ’s nachts in Wageningen en loopt naar Hoogland onder begeleiding van EHBO-ers en fietsers. Ook rijdt een bus mee waarin de lopers tussentijds kunnen ontspannen en eten.

Aankomst in Hoogland
De hardlopers komen naar verwachting rond 7.00 uur met het bevrijdingsvuur aan in Hoogland bij Atletiekbaan Altis aan de Schothorsterlaan. Na een rustpauze vertrekken de hardlopers rond 11.15 uur met het bevrijdingsvuur naar de gedenknaald bij de rotonde aan de Zevenhuizerstraat-Hamseweg. Daar wordt om 11.30 uur de herdenkingsvlam ontstoken met het bevrijdingsvuur.

Loop jij met het bevrijdingsvuur?
Voor het overbrengen van het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Hoogland zoeken wij een 20-tal hardlopers die afstanden van 10 kilometer gewend zijn. Ben jij een hardloper, heb jij warm gevoel voor Hoogland en wil je als eerbetoon meedoen aan deze bevrijdingsvuur estafette? Meld je dan vóór 1 februari 2020 aan bij:

Franz van Barneveld via franz.barneveld@gmail.com of Wim van Dijk via vandijk-deswart@kpnmail.nl

 • dinsdag 5 mei 2020

 • 00.30 uur vertrek uit Wageningen
  07.00 uur aankomst in Hoogland
  11.30 uur ontsteken herdenkingsvlam

 • 5 mei Plein Wageningen en gedenknaald Hoogland

 • ontsteken van herdenkingsvlam is voor alle leeftijden
  (deelname estafette is op inschrijving, zie hierboven)

 • gratis