Op 4 mei herdenken we om 20.00 uur met twee minuten stilte alle oorlogsslachtoffers bij de gedenknaald (hoek Zevenhuizerstraat / Hamseweg) in Hoogland. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Oecumenische dienst
Voorafgaand aan de dodenherdenking is er een Oecumenische dienst in de Inham aan de Hamseweg in Hoogland. Voorganger van de herdenkingsdienst is dominee Rolinka Klein Kranenburg. De dienst begint om 19.00 uur en eindigt rond 19.35 uur.

Twee minuten stilte
Na de twee minuten stilte om 20.00 uur bij de gedenknaald volgt het Wilhelmus door muziekvereniging St. Caecilia en het Sint Martinuskoor, het Shantykoor en het koor Hooglands Volkoren. 

Kranslegging
Kransen worden gelegd door de gemeente Amersfoort, Oranjecomité Hoogland en Oranjevereniging Hooglanderveen, Vereniging Dorpsbelangen Hoogland en Belangenvereniging Hooglanderveen, de geloofsgemeenschap Amersfoort Noord en basisschool De Horizon uit Hoogland.

Gedicht en voordracht
Dries Krijtenburg en Annelot Scholten van basisschool De Horizon dragen een zelfgeschreven gedicht voor. Machteld Mossink uit Hooglanderveen doet een voordracht.

Daarna worden de namen op de gedenknaald voorgelezen en heeft het publiek de gelegenheid om bloemen bij de gedenknaald te leggen.

Let op: Hamseweg, Zevenhuizerstraat en Van Boetzelaerlaan zijn op 4 mei ter hoogte van de rotonde van circa 19.30 – 20.45 uur afgesloten voor verkeer en lijnbussen.
> Download hier de plattegrond van Dodenherdenking met wegafsluitingen

Gedenknaald in Hoogland

> Achtergrondinformatie

Herdenken met kinderen

Het Oranjecomité Hoogland wil de herinnering aan de (gevolgen van de) Tweede Wereldoorlog door blijven geven aan de volgende generatie. Daarom betrekken we kinderen uit Hoogland en Hooglanderveen bij de Dodenherdenking. We organiseren elk jaar een projectweek samen met een groep van een basisschool. De leerlingen van deze groep hebben een speciale rol tijdens de herdenking op 4 mei.

Adopteer een monument

Het Oranjecomité Hoogland neemt deel aan het project ‘Adopteer een Monument’ van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De gedenknaald in Hoogland is in het schooljaar 2018-2019 geadopteerd door basisschool De Horizon uit Hoogland.

  • zaterdag 4 mei

  • 20.00 uur (19.00 uur oecumenische dienst in De Inham)
  • gedenknaald hoek Zevenhuizerstraat / Hamseweg in Hoogland
  • alle leeftijden