Op donderdagavond 4 mei 2017 herdenken we om 20.00 uur met twee minuten stilte alle oorlogsslachtoffers bij de gedenknaald (hoek Zevenhuizerstraat / Hamseweg) in Hoogland. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Oecumenische dienst
Voorafgaand aan de dodenherdenking is een Oecumenische dienst in de Inham aan de Hamseweg in Hoogland met het thema: ‘Geef vrijheid door. De kracht van het persoonlijke verhaal’. Voorganger is ds. Willem Klamer, organist is Bea van de Hoef. De dienst begint om 19.00 uur.

Twee minute stilte
Na de twee minuten stilte om 20.00 uur bij de gedenknaald volgt het Wilhelmus door Muziekvereniging St. Caecilia en de zangkoren St. Martinus en Cantorij Hooglanderveen.

Kranslegging
Kransen worden gelegd door de (loco)burgemeester, Oranjecomité Hoogland en Oranjevereniging Hooglanderveen, Vereniging Dorpsbelangen Hoogland en Belangenvereniging Hooglanderveen, de geloofsgemeenschap Amersfoort Noord en basisschool St. Joseph uit Hooglanderveen.

Gedicht en voordracht
Leerlingen van de basisschool St. Joseph uit Hooglanderveen dragen dit jaar een gedicht voor. Leo Stapelbroek uit Hooglanderveen doet een voordracht. U heeft daarna de gelegenheid om bloemen bij de gedenknaald te leggen.


Dodenherdenking 2017

> Videocompilatie

Gedenknaald in Hoogland

> Achtergrondinformatie


Herdenking met kinderen

Het Oranjecomité Hoogland wil de herinnering aan de (gevolgen van de) Tweede Wereldoorlog door blijven geven aan de volgende generatie. Daarom betrekken we kinderen uit Hoogland en Hooglanderveen bij de Dodenherdenking. We organiseren elk jaar een projectweek samen met een groep van een basisschool. De leerlingen van deze groep hebben een speciale rol tijdens de herdenking op 4 mei.

Adopteer een monument
Het Oranjecomité Hoogland neemt deel aan het project ‘Adopteer een Monument’ van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.


  • donderdag 4 mei
  • 20.00 uur (19.00 uur oecumenische dienst in De Inham)
  • gedenknaald hoek Zevenhuizerstraat / Hamseweg in Hoogland
  • alle leeftijden