Koningsdag begint bij ons altijd met de traditionele aubade, het Wilhelmus en de milieuvriendelijke ballonnenwedstrijd in de overdekte manege van De Eemruiters aan de Engweg in Hoogland.

Verkoop ballonnen + wedstrijdkaartjes
Vanaf 10.00 uur zijn ballonnen te koop bij het clubgebouw van De Eemruiters. Eén ballon + wedstrijdkaartje kost 1 Kroontje (1 euro) of is gratis als u donateur bent en u uw donateurspas ingevuld inlevert.

  • Vergeet niet om het wedstrijdkaartje in te vullen en in de melkbus bij de muziektent te stoppen!

 Aubade en Wilhelmus
Om 11.00 uur start in de overdekte manege de aubade met burgemeester Lucas Bolsius en met medewerking van Muziekvereniging St. Caecilia. Het Wilhelmus wordt gezongen door Gwen Roest.

 

Ballonnenwedstrijd
Om ongeveer 11.10 uur tellen we af en laten de kinderen hun ballonnen tegelijk de lucht in gaan. Daarna besteden we aandacht aan Hooglanders die een lintje hebben gekregen en worden de 10 prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd getrokken uit de kaartjes in de melkbus.

Milieuvriendelijke ballonoplating

We weten dat ballonoplatingen schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Daarom kiezen we bewust voor een milieuvriendelijke ballonnenwedstrijd. De ballonnen die worden opgelaten, vliegen niet het milieu in maar blijven in de nok van de overdekte manege hangen. Na afloop ruimen we alle ballonnen weer op. Er worden 10 winnaars getrokken uit de kaartjes die in de melkbus bij de muziektent zijn gestopt. Zorg dus dat het wedstrijdkaartje van uw kind erbij zit!


  • donderdag 27 april
  • 10.00 uur ballonnenverkoop, 11.00 uur aubade, Wilhelmus en ballonnenwedstrijd
  • overdekte manege De Eemruiters (Engweg)
  • alle leeftijden
  • een ballon + wedstrijdkaartje kost 1 Kroontje
    (of is gratis tegen inlevering van een ingevulde donateurspas)